Goedemorgen! - 7 Ochtendrituelen voor een gebalanceerde dag

Goooooeeeeedemorgen! Nee? Geen ochtendmens? Hoor ik je nu denken "ik HAAT ochtenden"? Je hebt het zelf in de hand. Je kunt de rest van je leven met het verkeerde been het bed uitstappen, of je ochtendroutine aanpakken en daar de rest van de dag de vruchten van plukken. Een goed begin is het halve werk! Not set in stone – maar hier volgt een ochtendroutine die alle vakjes aankruist voor een gebalanceerd begin van je dag!

1. Begin de dag met een dansje

De wekker is by far het meest onaangename geluid dat we ons in kunnen denken na een heerlijk retourtje Dromenland. Op 3FM draaiden ze vroeger een ontzettend gezellig liedje om 7.00 uur, dat meteen de toon zette voor een geslaagde, positieve dag. Voor de mensen onder ons die 3FM noch de alarmtoon in het algemeen kunnen verdragen op de vroege ochtend is het misschien een idee dat irritante gering in te ruilen voor rustgevende natuurgeluiden, vrolijk getjirp van een stelletje vogels of ontspannende klassieke muziek.

2. OOOOOOMMMMMediteer

Nadat dat vrolijke deuntje je dan uit je dromen heeft geholpen, is het tijd je koppie te organizeren en met een schone lei de dag in te luiden. Je kunt een YouTube filmpie zoeken dat speciaal focust op de ochtend, of zelf de dag positief projecteren door alle ruimtes die je die dag gaat bezoeken te vullen met positiviteit; alle mensen die je die dag gaat zien te omhelzen met liefde; en alle activiteiten die je die dag gaat verrichten met goede afloop te visualizeren. Een goede manier om die chagrijnige hersencellen meteen de kop in te drukken.

3. Hallo, Zon!

Ik ben zelf dus helemaal niet zo’n ochtend yoga-er (mijn lijf protesteert altijd heftig wanneer ik er een flex en stretch sessie probeer uit te persen). Maar, ik weet ook dat het een ontzettend goed gevoel geeft als je dat lichaam van je zachtjes klaar stoomt voor de nieuwe dag. Een compromis dan maar... Sun Salutations! De perfecte oplossing voor je ochtend routine: snel, effectief, het zet al die chakras meteen op een rijtje en het is de pijnloze combinatie van ademhalingsoefeningen, uitrekken en yoga poses. En het beste nieuws is dat je zelf kunt bepalen of je er één, drie of zeven doet!

4. Ik kom een druppel later

Een klein trucje met een groot effect! Zodra je onder de douche stapt laat je letterlijk "gisteren" van je schouders vallen. Visualizeer hoe het water alle lasten, zorgen, herinneringen en andere ellende door het putje spoelt, om nooit meer terug te keren! Daarna draai je je om en visualizeer je hoe het water als gouddruppels op je huid valt. Overvloed, geluk en positiviteit strelen je hele lichaam en stomen je letterlijk klaar voor de dag. Koude douche om af te sluiten en je bent opgeladen voor the best day ever!

5. Pray, Love, Eat

Eat, Pray, Love, maar dan nog bewuster. Als je ‘s ochtends de tijd neemt om een heerlijk, gezond en gevarieerd ontbijt voor jezelf klaar te maken, neem dan ook effe de moeite om daar dankbaar voor te zijn. Als je niet zo van het bidden en zegenen bent, kijk dan nog een keer goed naar die romige avo op je volkoren beschuit... Is het geen cadeautje van Moeder Aarde om zo’n prachtvrucht op het ontbijtbuffet te zetten? En dat sappie, of die banaan... Wat een mooie kleuren en geuren! Stel je voor hoe veel energie, vitaminen en voedingsstoffen je binnen krijgt en wat een positieve energie dat voort gaat brengen. Straal nog even wat liefde in dat bammetje en geeft u allen een groots applaus voor Moeder Aarde. Eet smakelijk!

6. Me-time

Speel gitaar, schrijf een blog, lees een boek. Als je de dag kunt beginnen met een activiteit waar JIJ blij van wordt (en niet je baas), pluk je daar later de vruchten van. Laat die telefoon nog even links liggen – straks op werk heb je genoeg tijd je emails te beantwoorden en je vrinden kunnen ook nog wel even wachten op de weekendplannen. Neem de tijd een goede koffie voor jezelf te zetten, een kleine taalles in te plannen, of tien positieve affirmaties te memorizeren. Door je prioriteit (= jij zelf!) aan het begin van de dag te plannen, hoef je je daar de rest van de dag niet meer druk om te maken!

7. “Naar bed, naar bed” zei Duimelot

Ja, dat hele ochtend gebeuren klinkt leuk, maar wanneer in Moeder Aarde’s naam gaat dit gedoetje allemaal gebeuren?! Geloof me, het is het waard! Dat ene uurtje slaap inruilen voor goede gewoontes gaat je sowieso meer opbrengen dan dat eeuwige gesnooze. Een andere gunstige bijkomstigheid is dat je langzaamaan vroeger naar bed zult gaan en een gezonder slaapritme krijgt. Om vervolgens de volgende dag nog fitter op te staan!

#Goedemorgen #balans #ritueel #ochtendritueel #wakkerworden #goedbeginishethalvewerk #mediteren #sunsalutations #yoga #douchen #wekker #ontbijt #zegenen #bidden #metime #uitgerust #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES: