Uitdagingen

Dat het leven een uitdaging is moge duidelijk zijn. Dat alles wat ons pad kruist een uitdaging is, ook. Het Universum weet bijzonder goed waar die je hebben wilt en toevallig is iedere ervaring er een om van te leren. Dat we de uitdagingen van het Universum aan gaan is vaker noodzaak dan vrije wil. Althans, zo voelt het soms... En niet altijd lijken we de kracht te hebben om van een moeilijke situatie (= uitdaging) een positieve ervaring te maken. Maar wat als we onszelf nu uitdagen om van iedere uitdaging een uitdaging te maken?

Het zetje in de goede richting komt van een van mijn meest inspirerende vrienden, een soort pupil waarmee ik iedere dag adviezen uitwissel en degene die verantwoordelijk is voor mijn herintrede op de spirituele markt. Persoon in kwestie werd uitgedaagd om iedere dag 10 minuten te mediteren, en als (toentertijd) nitwit was dat een daadwerkelijke uitdaging. Gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen werd ik om advies gevraagd en daarmee uitgedaagd de uitdaging ook aan te gaan. De uitdaging voor mij was echter niet het mediteren zelf, maar de onvermijdelijke terugkeer naar een gebalanceerd leven.

Hoezo onvermijdelijk? De afgelopen maanden zijn nu niet bepaald in evenwicht geweest. Gedreven door ambitie heb ik mijn hippie verleden achter me gelaten en ingeruild voor een promotie, die me inspireerde om me volle bak op werk te storten. Met werkdagen van 12+ uur en werkweken van 7 dagen is het mediteren er effe bij ingeschoten. Evenals het gezond eten, het op tijd naar bed gaan, de yoga oefeningen en de peace of mind. Interessante wending als je bedenkt dat juist in zo'n belangrijke functie als deze innerlijke rust onmisbaar is. Maar nee, de verleidingen waren er te veel en de uitdagingen te groot. En dat na twee jaar lang mediterend te hebben door gebracht!

Uitdaging: Het combineren van een drukke baan en innerlijke rust

Tijdsduur: 2 jaar

Tussenstand (na 1 jaar): 98% drukke baan, 2% innerlijke rust

Het is bijna ironisch hoe ik het Universum gesmeekt heb om een goede baan, een fatsoenlijk salaris en een toekomst waarin ik mijn ambities vorm kon geven. Geheel in lijn met wat ik van het Universum vroeg kon ik mijn geluk niet op in mijn nieuwe fancy pants, met mijn chique schoentjes en pas gestreken blouse. Verradelijk hoe uiterlijke schijn innerlijk conflict kan veroorzaken. Druk bezig geluk te creëren in de wereld om mij heen, heb ik geen enkele seconde stil gestaan bij al het geluk dat langzaamaan mijn innerlijke wereldje verliet.

Het goede nieuws is dat het nooit te laat is om de uitdaging aan te gaan. Bij deze ga ik de uitdaging van het Universum aan om Eveline 2.0 terug te vinden.

#leerproces #innerlijkerust #balans #nieuwbegin #bewustwording #bewust #yanantin #overwinnen #groei #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES: