Liefdesverdriet

Soms lijkt het het einde van de wereld... een relatie die over en uit is, een gebroken hart, de eenzaamheid zelve. Maar, zelfs de meest duistere, zwartgallige periode heeft een lichtpuntje aan de horizon, zo ook de break-up. Nu heb ik misschien makkelijk praten, gezegend met een stabiele relatie, maar zelfs in een relatie moet je leren elkaar los te laten om onvoorwaardelijk samen te kunnen zijn. Dus voor alle gebroken en hele harten zie hier, de zeven positieve punten van het loslaten.

1. Onteigenen van de partner

MIJN vriendje/vriendin, MIJN echtgenoot, MIJN partner, MIJN relatie. Ik weet niet wie het bedacht heeft, maar de droom is uit: je kunt niemand bezitten, zelfs (zeker) niet de liefde van je leven. Relativeer dus de ernst van het einde van een relatie: je bent geen bezit kwijt, het is slechts het einde van een (harmonieus) samenzijn met iemand. Je hebt een periode gedeeld, die periode is nu voorbij, zo gaat dat in het leven.

2. Het is geen eind, maar een nieuw begin

En wanneer die periode voorbij is, is er ruimte voor iets nieuws. Misschien zat je al een tijd in een relatie die niet zo goed meer liep en is de breuk een geschenk uit de hemel. Door een punt te zetten achter dingen die niet meer werken open je deuren naar nieuwe mogelijkheden. En nieuwe mogelijkheden zijn altijd vooruitgang!

3. Alles wordt alleen maar beter

Het Universum doet altijd wat het belooft, en wanneer het belooft dat alles alleen maar beter wordt dan is dat ook zo. Is deze persoon niet degene met wie je oud en kreupelig bent geworden? Dan stuurt het Universum je binnen de kortste keren een nóg leukere rela toe. Een nog betere match, zo eentje waar je écht snoeihard mee kunt lachen, waar je je helemaal op je gemak voelt en die jou de mooiste, liefste en meest fantastische persoon ter wereld laat voelen!

4. Liefdes voor het leven

Liefde voor het leven bestaat, maar soms ook niet. In het merendeel van de gevallen is het een romantische illusie te geloven dat je je godganze leven met dezelfde persoon door denkt te brengen. Dus als je relatie het niet redt tot het Einde der Tijden, dan betekent dat dat er op een ander moment een nieuwe Liefde van je Leven voor je klaar staat. Totdat ook dat weer overgaat, en kijk... Wéér een Nieuwe Liefde van je Leven, en zo kom je de tijd wel door tot je écht oud en kreupelig bent.

5. Leerprocessen

Een vriendje of vriendinnetje – of welke andere relatie dan ook – past bij een levensfase en komt in jouw leven precies op dat moment dat jij iets moet leren. Wanneer jij van die persoon je portie levenslessen gehad hebt is het tijd voor een nieuwe fase en dat betekent soms dat de wegen scheiden. Zo gaat dat met vriendschappen, ouder-kind-relaties en liefdes. En ook al lijkt het pijnlijk afscheid te nemen, wees dankbaar voor de lessen die je geleerd hebt en het feit dat alle partijen hun weg kunnen voortzetten.

6. Je hebt niemand anders nodig om van jezelf te houden

Blind van vlinders lijkt er niets anders in de wereld te bestaan dan jij en je geliefde. Je wederhelft is er altijd om liefde te geven en te ontvangen, te delen en samen mee te zijn, te steunen en ondersteund te worden. En dat is nu juist het gevaar wanneer een relatie op de klippen loopt en de wereld in stort. Een kaartenhuis dat gebaseerd is op de schouder van een ander stort vroeg of laat altijd in, terwijl je zelf ook twee oersterke schouders hebt om op te bouwen. En laat dit nu de belangrijkste, mooiste en beste levensles ooit zijn: er is niemand in deze wereld die beter van jou kan houden dan jijzelf, daar heb je geen unieke wederhelft voor nodig.

7. Hak de knoop definitief door

Het is ook een les om knopen door te hakken. De grootste fout die we kunnen maken is het krampachtig vasthouden aan het verleden. Het maken van een moeilijke keuze kan ons juist leren te vertrouwen op een goede afloop en de sprong in het diepe te wagen: er zwemmen meer vissen in de zee.

#liefde #liefdesverdriet #loslaten #spiritueel #accepteren #nieuwbegin #vertrouwen #leerproces #relativeren #harmonie #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES: