Leeuwenkracht

Golven, cirkels, cycli, kringlopen of wielen van het leven. Is het je wel eens opgevallen dat alles altijd terugkomt? Een gemoedstoestand komt in vlagen, het leven komt met pieken en dalen, na hoogtepunten komen dieptepunten en het cirkeltje is altijd terug bij af. Noem het karma, noem het logica, of toeval dat niet bestaat... Het moge duidelijk zijn: iets dat buiten onze macht staat heeft invloed op onze innerlijke (on)rust en (in)directe omgeving.

Waar de FFF ik het over heb? De planeten! Tuurlijk, de planeten. Het is vandaag 1 augustus en dat betekent dat het morgen Nieuwe Maan is. (jeeej!) En een nieuwe maan is altijd even wennen: de ene cirkel rondt zich af, een andere doet zijn intrede. De nieuwe cyclus die we binnenstappen valt onder sterrenbeeld Leeuw. Grom, rawr, snuif. Staan je nekharen al recht overeind? Juist, een pittige tijd staat ons te wachten.

De leeuw is liefkozend, op zoek naar affectie en zit boordevol liefde - mits in een goede bui. Want als de leeuw slecht in zijn vel zit, dan kun je je maar beter gauw uit de voeten maken. Dan gaan de klauwen uit, staan de nagels op scherp gesteld en wordt er luidkeels gebruld. Het vinden van een balans tussen veiligheid en onveiligheid is het doel van deze maand. Natuurlijk is dit altijd een mooi streven, ongeacht de positie van welke losbollige planeet dan ook, maar met ons hart open staan de energieën deze maan(d) gunstig.

Dus, wat staat ons te doen? Met de energie van een leeuwenhart - dat wil zeggen, met het hart open, zonder ego, angst of twijfel, maar met vertrouwen, moed en liefde - laten we los wat ons niet langer dient. De eerste dagen van augustus staan in het teken van nieuwe projecten, liefdes, plannen, ideeën, kansen en mogelijkheden.

Om de cirkel rond te maken kom ik nog even terug op de cycli van het leven. Als je met dezelfde problemen blijft worstelen, vast zit in steeds dezelfde situatie, iedere keer tegen dezelfde muur aan loopt, dan is dit het moment de cirkel te doorbreken en gebruik te maken van je innerlijke leeuwenkracht. This is the moment aan een neerwaartse spiraal een positieve draai te geven.

#maan #nieuwemaan #energie #nieuwbegin #loslaten #moed #vertrouwen #astrologie #piekenendalen #cirkel #kringloop #cyclus #golvenvanhetleven #spiritueel #blog #mindfulness #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES: