Roadlessons

Het regent levenslessen op de route van vrijheid, zelfontplooing en bewustwording. Een uitstapje naar de lokale markt leert je stevig in de schoenen te staan. Een busrit naar de volgende bestemming vraagt om flexibiliteit. En een vlucht door het Universum hand in hand met de liefde is een levensles in evenwicht.

Ik zit ondertussen weer in Lima, mijn uitvalsbasis wanneer de idyllische bergsferen me te veel worden en ik behoefte heb aan uitlaatgassen, chaos en getoeter. Vriendjelief bleef plakken in het noorden, kansen op de arbeidsmarkt die optimaal benut moeten worden kan je niet laten schieten... Het was een lastige keuze letterlijk van de idyllische berg af te dalen naar het zuiden, maar soms heeft het lot andere plannen met je dan jij. En wat kan een mens nog meer dan simpelweg accepteren...?

Dus zo geschiedde, het afscheid. Wéér alleen de bus in, met een stortvloed aan tranen en ongewild gezelschap op de stoel naast me, voorbereidend op miscommunicaties, ellenlange Facebookchats, gemis, misère, eenzaamheid, ellende, einde van de wereld, want "zo gaat het altijd". Maar deze keer ging het anders. Geen tranen bij het afscheid, geen vervelende mensen in de bus, geen Facebook miscommunicaties. We hadden eindelijk geleerd elkaar los te laten, zonder elkaar kwijt te raken.

Het is verslavend bij iemand te zijn als je het zo fijn hebt met elkaar. Je beste vriend, broederlijke vertrouwdheid en droomman in één, zo iemand waar je iedere seconde van de dag simpelweg mee wilt doorbrengen. Maar de verslaving brengt het gevaar met zich mee dat je daar te veel van neemt, en méér wilt, totdat de overdosis alles kapot maakt. En dan ben je alles kwijt... Voordat dat gebeurt moet je afstand nemen, weten dat je niets nodig hebt om gelukkig te zijn. Afkicken en loslaten.

Liefde heeft geen bevestiging nodig, geen controle, geen antwoord. Op een goed moment weet je, vóél je, dat het goed is. Dat het simpelweg IS en dat niets of niemand daar verandering in kan brengen, tenzij het Universum anders bepaalt. En wanneer je dat ontdekt, voelt, erváárt, weet je wat liefde is: vrijheid. Dankzij deze reis kon ik de vrijheid ervaren, de vrijheid van de liefde.

#liefde #loslaten #leermoment #universum #reizen #doorbreken #transformeren #bewust #hierennu #groei #denkpatroon #vertrouwen #verandering #accepteren #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES: