Mentale superkrachten

Toen ik boven op de berg zat had ik op een goed moment een energie-dipje te pakken. Lichtelijk afziend vroeg ik aan Moeder Aarde om energie. Energie om vol te houden, door te zetten, te groeien, te blijven leven, me überhaubt om te kunnen draaien. Smekend, biddend, bedelend. Energie, energie, energie, ik had energie nodig... En plots! Valt er een slang uit de boom. Pok, op een metertje afstand. Gifgroen. Slang. Zijn prooi langzaam op peuzelend. Nou, ik kan je vertellen dat de schrik en adrenaline me genoeg energie gaven om zesentwintig keer die berg op en af te rennen. Bedankt Moeder Aarde.

Wat blijkt, de kracht van het brein is STERK. Heul sterk. Alles wat je denkt manifesteert zich op een goed moment, vandaar dat het zo belangrijk is om BEWUST te leven. Onderschat je de kracht van je eigen gedachten nog steeds? Ga dan eens na hoe vaak je gedachten werkelijkheid zijn geworden... "Oh dat gaat vallen" TOK, het valt. "Ik heb het vast niet goed gedaan", blijkt je stuk niet goed te zijn. "Niemand vindt me aardig", wordt je wéér niet uitgenodigd. "Oh als het maar geen slecht weer wordt" Drup, drup drup. Of juist positief: "Nu gaan ze me aannemen", "deze date gaat leuk worden", "vandaag wordt een zonnige dag" en wieuuiii positieve energie te over.

Nu HOOR ik je denken: "maar dat is toeval" ... Maar toeval bestaat niet jongens. Alles gebeurt om een reden, en de wereld is perfect precies zoals 'ie is. Want wat gebeurt er op energetisch niveau als een gedachte ontstaat? Dat veroorzaakt emoties (onbewust). Emoties op hun beurt veroorzaken gevoelens (bewust). En gevoelens zijn net zoiets als energetische bommen. Ze zetten de wereld in beweging, en beweging veroorzaakt acties. Zie je waar dit heen gaat? "Ik ben bang dat het zo gaat regenen". Dat veroorzaakt een emotie, zoals twijfel of angst. Zodra je je bewust wordt van dit gevoel wordt het een emotie en dat spoort aan tot actie: het bommetje dat het Universum in beweging zet... en het is nog niet gezegd of de storm barst los.

Heb ik je niet overtuigd? Gelukkig maar, het zou wat zijn als je zo maar klakkeloos alles aanneemt wat ik zeg. Beter is het om zélf te onderzoeken en ondervinden wat je hersenspinsels teweegbrengen. Geen resultaat? Dan heb je geluk dat je geen regenbuien afdwingt. Merk je dat je wél invloed uit kunt oefenen op de wereld? Dan heb je nog meer geluk, want dat betekent dat je positieve gedachtes de wereld in kunt werpen - en daarvan vruchten kunt plukken!

#mentaal #invloed #bewust #bewustwording #mindfulness #gedachten #positief #denkpatroon #doorbreken #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES:

WHERE AM I NOW...

  • Gray Instagram Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Twitter Icon
  • Gray Pinterest Icon