De quarterlife crisis - 7 tips om er doorheen te komen

Zijn je ouders net klaar met hun post-puberale midlife crisis, begin je aan je eigen bestaan te twijfelen... Het goedbedoelde wie ben je, wat wil je en waar ga je naartoe komen ondertussen je neus uit en het bedenken van een antwoord houdt je al weken uit je slaap. Het is ook niet makkelijk een antwoord te geven op vragen die simpelweg geen antwoord hebben. Maar ja, totdat je je dat realiseert (en accepteert) is je hummetje niet te genieten. Gelukkig is ieder dieptepunt niets meer dan een wake-up call om eens goed bij jezelf te rade te gaan. Zie hier... De zeven tips om je quarterlife crisis optimaal te benutten!

De fase tussen het 21e en 28e levensjaar omvat kort samengevat de grote confrontatie met het Grote Mensen bestaan. De zeven voorgaande jaren hebben we ons onafhankelijk weten te maken van ouderlijk gezag en nu is het tijd om dat onafhankelijke individu'tje een identiteit te geven. Rumour has it dat dat samenvalt met een Grote Mensen baan, een Grote Mensen relatie, een Grote Mensen huis - de wereld heeft ik weet niet hoe veel stappen voor deze fase in petto, maar het zijn niet altijd de stappen die we bereid zijn te nemen. Zeker niet wanneer alle keuzes bepalend lijken te zijn voor de rest van ons leven... Hoe onafhankelijk we ook denken te zijn, dit soort vraagstukken hebben soms begeleiding nodig - en wie kan nu beter advies geven dan jijzelf?

1. Sta open voor verandering

Een existentiële crisis ontstaat wanneer er dingen zijn die we graag anders willen zien: een baan, een relatie, een woonsituatie. Waarschijnlijk zijn er de afgelopen jaren dingen veranderd in je leven, en ben je in sneltreinvaart overgestapt van lollige student naar serieuze workaholic. Zolang alles goed gaat is er geen crisis, maar zodra de crisis er is, gaat er iets niet goed. Dit maakt de crisis een mooi moment om te achterhalen wat het is waarover we ontevreden zijn, en wat we kunnen doen om dit te veranderen. Tenzij de angst voor verandering je weerhoudt van persoonlijke groei, is verandering is de sleutel naar vooruitgang! Zelfontplooiing is het mooiste wat er is, en ieder dipje is een mogelijkheid dichterbij jezelf te komen.

2. Ken jezelf

Uiteindelijk draait het allemaal om jou, om wie jij bent, wat jij wilt, waar jij voor staat. Maar natuurlijk is de belangrijkste vraag ook meteen de lastigste... Gelukkig is niets onmogelijk en zijn er verschillende manieren meer informatie te verkrijgen over wie je bent. Zo kun je bijvoorbeeld heel veel kennis halen uit een uitgebreide astrologielezing: de zogenaamde "natal chart" (best friend Google weet hier meer over). Of achterhalen wat je naam betekent. Of de numerologie van je geboortedatum. Of als dit te zweverig is een gesprekje met een psycholoog, coach, oudtante of vriend inplannen. Alle kleine beetjes helpen en iedere informatie is als een puzzlestukje van je identiteit.

3. Mediteer "Gaat ze weer" Haha. Jaaa! I LOVE MEDITEREN. En het is zo geestverruimend, verhelderend, probleemoplossend, ontspannend, stressverminderend, helpt angsten tegen te gaan, draagt bij aan een gezond lichaam, is goed voor je eigenwaarde, maakt liefdeshormonen aan, en, en, en... NEED I SAY MORE? Een momentje voor jezelf is goud waard, zeker in tijden van minder positieve energie. Je kunt mediteren en slechts je hoofd maken, maar je kunt ook mediteren voor een bepaald doel: liefde, geen angst, stressvrij, zelfkennis, second best friend YouTube weet hier weer meer over!

4. Relativeer

Niets is voor altijd. Geen enkele beslissing betekent het einde van de wereld als het niet loopt hoe je had gehoopt. Relativeer, relax en neem lekker je beslising.

5. Wees jezelf

De crisis is zoals gezegd een mooi momentje om te achterhalen wie je bent. Eigenlijk is het ook geen crisis, maar een overgangsfase. Zodra je dus bedenkt wie je bent en wat je wilt, accepteer dat dan ook. Alleen dan kan je de pijlen afschieten die je bij je doel brengen. Als je pad anders is dan dat van de meesten, dan is dat juist een teken dat je meer stappen hebt genomen dan het gros van de mensen. Zwarte schapen zijn er juist om de rest wakker te schudden en te inspireren. Laat niets je tegenhouden jezelf te zijn.

6. Je hoeft geen antwoord te hebben

Er bestaat geen correct antwoord op de vraag wie je bent, niet voor jezelf, laat staan voor je omgeving. Neem jezelf in bescherming door eerlijk toe te geven dat je geen eenduidig antwoord kunt geven op sommige vragen. Bovendien hoef je aan niemand verantwoording af te leggen voor de keuzes die je maakt. Alle keuzes zijn genoeg verantwoord als ze maar uit het hart komen - jouw hart.

7. Heb vertrouwen

Het is tijdelijk, het helpt je groeien, je leert jezelf ontplooien, je ontdekt wat je wilt, je onderneemt stappen, je leven zal veranderen - and it's all for the better. Waarom sikkeneurig zijn als de QLC eigenlijk niets meer is dan een zegen? Heb vertrouwen dat alles goed komt, en alles zal ook goedkomen.

#quarterlife #crisis #tips #vertrouwen #transformeren #transitie #overgangsperiode #verandering #zelfkennis #mediteren #zelfbewust #bewustwording #positief #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES:

WHERE AM I NOW...

  • Gray Instagram Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Twitter Icon
  • Gray Pinterest Icon