Daadkracht.

Het is lastig een blog te beginnen over intenties. Want hoewel vroeger een goed begin het hálve werk was, geldt nu "energie gaat, waar een goede intentie staat". Oké, het riedeltje is dan wel verzonnen, maar de boodschap moge duidelijk zijn: de intentie is de energie die dingen in beweging zet en bepaalt hoe deze zich ontwikkelen. Dat is meteen een goed begin, wat het héle werk doet.

Intenties staan gelijk aan spiritueel bewustzijn: wie droomt kijkt naar buiten, wie wakker is kijkt naar binnen. Iedere actie, iedere wens, iedere kracht begint met een intentie, vaak onbewust, totdat we ons beseffen dat we met een bepaalde reden dingen doen, en dat die reden bovendien invloed heeft op de uitkomst. Alles met een goede intentie heeft een goede uitkomst tot gevolg - mits gelanceerd volgens de wetten van het Universum.

Het Universum is streng voor ons. Eén moment van zwakte kan genoeg zijn om een heel plan in duigen te laten vallen. Als we de energie goed de wereld in willen sturen, dan moeten we ook op 100% inzetten. Er bestaat niet zoiets als twijfel, tweede kansen of goed geluk. Zodra je je intentie de wereld in stuurt is het klaar met overpeinzingen.

Hoe herken je dan een goede intentie? Ten eerste is het zaak te ontdekken waar de energie vandaan komt, dit gaat namelijk verder dan de oppervlakkige hersenspinsels van onze hersenpan. Er bestaat een soort grijs gebied dat als broedplaats voor intenties gezien kan worden - iets wat verder gaat dan het ego, meer een staat van pure bewustzijn. Met meditatie kan je jezelf trainen om dit gebiedje steeds toegankelijker te maken.

Een intentie die eenmaal de Cosmos ingestuurd is wordt vervolgens niet meer terug geroepen. Dat wil zeggen, sluit jezelf af voor kritiek of commentaar van buitenaf; verander niet halverwege van plan; maak je geen zorgen om de uitkomst en laat geen enkele twijfel je intentie inhalen. Een simpele spreuk om je intentie heelhuids te houden is de volgende: "Ik heb geen reden me zorgen te maken om mijn intentie. De intentie is het Universum al ingezonden en deze zal ervoor zorgen dat mijn wensen uitkomen."

Abrakadabra.

Je kunt intenties ook oefenen en toepassen in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld iedere keer als je een kaars aansteekt vraag je om bescherming van het Vuur. Of je vraagt bij ieder glas water dat je drinkt om mentale duidelijkheid. Of je vraagt om vertrouwen voordat je die ene vriendin opbelt. Of liefde voordat je 's ochtends je ogen open doet. Of duizend-en-één andere mogelijkheden waar je zelf lekker mee kunt experimenteren.

#energie #intentie #blog #daadkracht #ritueel #meditatie #mediteren #groei #persoonlijk #positief #mindfulness #eigenliefde #evenwicht #verwachtingen #hierennu #bewust #leven #accepteren #tips #selfhelp #principes #inspiratie #spiritueel #Yanantin #affirmatie #oefening #holisme #verandering #liefde #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES: