Het leven is een spiegel - 13 principes die je leven een stuk aangenamer maken

Je hebt wel eens van die momenten waarop je sommige dingen net even iets minder verdraagt dan andere. Wel eens afgevraagd waarom? De dingen die we zien in anderen - en die ons irriteren, vervelen of juist motiveren - zijn een reflectie van hoe we zelf zijn. Het leven is een spiegel en je medemens is niets meer dan jouw eigen, keiharde waarheid.

Zal best, maar wat moet je daarmee? Nou, hoe minder negatief je spiegelt, hoe positiever je zelf in het leven staat - en dat willen we natuurlijk allemaal. Met deze 13 principes in je achterhoofd lukt dat meteen!

1. Veronderstel niet

Ik hoor een groot "ja, maar" al van verre aankomen, en ik moet eerlijk toegeven dat dit meteen het lastigste principe van allemaal is - maarrr... ook de meest nuttige! Het lijkt zo makkelijk om zelf een 1+1tje in je hoofd te maken, maar soms gaat er cerebraal wel eens iets mis en hebben we een hoofd vol spoken die alles behalve de waarheid claimen. Dus wat doe je als je twijfelt? Verduidelijking vragen. Wat doe je als je iets niet weet? Hulp vragen. Wat doe je als je iets verdenkt? Navragen. Veronderstellen is een dooddoener voor lichaam, geest en relaties.

2. Houd je woord eer aan

Dit is een goede voor mijn vriendelijke Latino vrienden die moeite hebben met het nakomen van beloftes. Nadat mijn karma keer op keer valse beloftes te verduren heeft gehad, was ik geneigd hetzelfde trucje uit te halen en met veel mooie woorden weinig na te komen. Maar natuurlijk is dat geen oplossing en zit er maar één ding op om de cirkel te doorbreken. Als je je eigen woord maar waarmaakt kan geen enkel karma meer tegen je worden gebruikt. Dat betekent dus ook dat wanneer je iets niet wilt of kunt waarmaken, je dat eerlijk aangeeft.

3. Doe altijd je best

Wederom een goede tip voor karmagevoelige zieltjes: wanneer jij altijd je best doet kan er ook niks tegen je gebruikt worden. Zo simpel is het.

4. Neem niets persoonlijk op In de categorie "spiegels van het leven"... Wanneer iemand boos is of gefrustreerd, verdrietig of teleurgesteld, of op een andere manier negatieve energie uitstraalt, is dit een dingetje van de ander, niet van jou. Ja, maar... Nee, ik snap dat je soms meegetrokken wordt in de bui van een ander, maar vergeet nooit dat niemand jouw vrolijkheid van je af kan nemen. De problemen van een ander zijn problemen van een ander en hebben niets met jou persoonlijk te maken.

5. Vrijgevigheid Het leven is geven en nemen, maar dan moet het wel in balans zijn. Soms geef je te veel, en heb je het idee dat je te weinig ontvangt. Of andersom, en is nooit iets goed genoeg. Een balans vind je door vooral niets terug te verwachten als je iets geeft, en dan zorgt het Universum er wel voor dat in drievoud bij je terug komt.

6. Dankbaarheid

Dankbaarheid is het mooiste cadeautje van het héle Universum. Genoeg heb je er nooit van, je kunt overal dankbaar voor zijn. En dankbaarheid leert je dan weer hoe mooi het leven eigenlijk is. Neem niets voor lief, erken je geluk.

7. Bescheidenheid

Anders is niet fout; een ander is nooit fout. We zijn allemaal gelijk, allemaal hetzelfde, allemaal één. Door niet te oordelen kunnen we van elkaar leren. Door ons niet boven of onder een ander te plaatsen kunnen we groeien en ons hart openstellen voor nieuwe inzichten.

8. Vergevingsgezindheid Een Ho'oponopono'tje op zijn tijd doet een mens veel goeds. Vergeven heelt het hart, de ziel en de mind. Je kunt natuurlijk altijd wrok en schuld blijven koesteren, (ieder zijn ding) maar over het algemeen heb je er meer aan door het verleden in het verleden te laten. Gebeurd is gebeurd, dus als je verder wilt zit er maar één ding op: get over it.

9. Verwacht niet

Wanneer je alle verwachtingen loslaat ben je pas echt vrij om te genieten van hoe dingen zijn, in plaats van te bedenken hoe ze hadden moeten zijn.

10. Stop met gelijk willen hebben

Echt gevoel van eigenwaarde heeft geen gelijk nodig. Als jij diep van binnen voelt dat het goed is, hoef je niemand nergens van te overtuigen, en dat scheelt een hoop energie.

11. Stop met kritiek geven Kritiek is niets meer dan een afspiegeling van je eigen onzekerheid. En laat dat nu precies zijn wat we willen overwinnen. Wees je bewust van wat je bekritiseert en vooral hoe je dat doet. Want als iemand iets op een andere manier doet dan jij dat zou doen (wat dus niet per definitie fout is), kan je ook liefdevol uitleggen hoe het misschien anders kan.

12. De Happiness Habit

Always look on the bright side of life (tudum, tudum, tudum, tudum).

13. Leef in het hier en nu

Hier gebeurt het, nu gebeurt het. Niet gister, niet vorig jaar, niet overmorgen of over zes weken. Je druk maken om dingen die gebeurd zijn of misschien eventueel wellicht zouden kunnen gebeuren is verloren energie. Door wat vaker te mediteren (of überhaubt wat tijd voor jezelf te nemen) train je jezelf alle energie aan dit moment te wijden. Na verloop van tijd zal het steeds makkelijker worden om je te concentreren op dat waar je mee bezig bent. En als jij die energie uitstraalt naar de rest van het Universum zal die heel positief weerspiegeld worden.

Het lijkt een hoop, maar laat de moed je niet in de schoenen zinken: alles lijkt moeilijk totdat het makkelijk wordt.

#hetleveniseenspiegel #leven #principes #tips #spiritueel #mediteren #loslaten #vergeven #accepteren #eerlijkheid #veronderstellen #persoonlijk #groei #vrijgevigheid #dankbaarheid #bescheidenheid #vergevingsgezind #verwachtingen #mindfulness #hierennu #blog #eigenliefde #evenwicht #bewust #selfhelp #vertrouwen #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES:

WHERE AM I NOW...

  • Gray Instagram Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Twitter Icon
  • Gray Pinterest Icon