Eigenliefde - 7 tips en trucs

Soms moet je kiezen. En keuzes maken is niet altijd even leuk. Sterker nog, veel mensen hebben moeite met keuzes maken. Ik kan zelf bijvoorbeeld uren twijfelen tussen een groene of rode paprika - tijdrovende breinbrekers die ellendelingen. Deze week staat in het teken van de keuze tussen negatief en positief, dankzij o.a. de maan en die andere planeetjes die ons zo fijn beïnvloeden. Nu lijkt dat een makkelijke keuze, zou je zeggen. Maar gaan we echt voor positief, dan zullen we daarmee aan de slag moeten. En hoe kan je nu beter wat positiviteit aantrekken dan met deze tips en trucs voor wat eigenliefde.

1. Spiegeltje, spiegeltje Het is een oud trucje, maar doe dit een paar dagen op rij en je eigenwaarde zal met sprongen vooruit gaan. Kijk jezelf eens in de spiegel en zeg hardop: "het leven houdt van je". Vervolgens kijk je gedurende een minuut of twee naar jezelf. Naar je ogen, je wenkbrauwen, je neus, je wangen, je voorhoofd, dat ene puistje en je stralende glimlach. Na wat zelf-observatie spreek je hardop een aantal complimenten uit - the more, the better! Over je uiterlijk, zoals Je mooie ogen, je zachte huid of de kuiltjes in je wangen, of de dingen die je bereikt hebt: hoe sterk je wel niet bent, hoe trots je bent op alles wat je bereikt hebt of hoe fijn het wel niet is dat je de tijd neemt jezelf complimentjes te geven. Sluit de complimentenronde af met de volgende zin:

"je bent een prachtig, geweldig persoon en je bent alle liefde van de wereld waard. Ik hou van je. Ik hou van je. Ik hou van je".

2. Ontdek je innerlijke God(in)

In donkere tijden lijkt hij/zij even ver te zoeken, maar er is goed nieuws... Onze innerlijke god of godin zal spoedig terugkeren naar ons dagelijks leven en licht, vreugde en geluk de overhand geven. Met de volgende oefening leer je jezelf te zien met de ogen van God, want die huist gewoon binnenin ons. Dat betekent dat we ons bewust worden van ons goddelijke Zijn, onze prachtige verschijning, onze perfecte vertoning. Zoek een deur op en doe deze dicht. Mediteer even en laat tot je komen dat jij God bent - of een Godin natuurlijk. Zodra je de drempel overstapt kom je de kamer binnen met alle Goddelijke, Buitenaardse en bovennatuurlijke liefde die je in je hebt. Wanneer je er klaar voor bent open je de deur en BAM, niks zal meer hetzelfde zijn.

3. Meditatie voor eigenliefde

Het kan natuurlijk niet ontbreken op een blog over eigenliefde en mindfullness: een meditatie. De eeuwenoude techniek kan toegepast worden in een snelle-wereld-vijf-minuten-versie of een urenlange ontspansessie, it's up to you. Voor een korte meditatie sluit je de ogen en adem je rustig en diep in. Leg één hand op de buik en de ander op het hart. Bij het uitademen laten we alle negatieve energie van onze schouders vallen. Visualiseer een witte gloed in het hart en zeg zachtjes:

"Vandaag is een speciale dag en ik wil geen negatieve energie om mij heen. Ik hou van me, precies zoals ik ben. Bedankt Universum, dat ik ben wie ik ben".

Herhaal de zinnen ieder drie keer en voel de liefde vanuit je hart door je lichaam stromen. Wanneer je gelukzalig straalt mag je langzaam de ogen openen. Voor langere meditaties kan je veel inspiratie opdoen van YouTube!

4. Positieve affirmaties

Ze zijn al even voorbij gekomen, en dat is niet voor niets. Positieve affirmaties zijn als zonnestralen na een onweersbui: pure magie en immer effectief. Hier een lijstje lievelings:

"Ik ben in vrede" "Ik laat het verleden los" "De wereld houdt van me"

"Ik leef in het hier en nu"

"Ik voel me zeker" "Alles is goed in mijn wereld"

"Ik ben uniek en mooi"

5. Yoga

Niets is fijner dan even goed rekken en strekken. Beweging maakt happy-hormonen aan en die zijn erg belangrijk in ons love-me-proces. Yoga helpt je fysieke en emotionele krachten te ontwikkelen, angsten te overkomen en grenzen te doorbreken. Ik ben geen expert dus ik durf het niet aan om uitgebreid uit te leggen hoe de poses precies werken, maar wie weet ken je ze al en anders staat het internet vol met goede raadgevers. Deze posities zullen je in ieder geval helpen je hart te openen:

* Lotus-Mudra

* Eagle pose * Knees-to-chest * Breath of Joy

* Goddess pose

* Downward dog

* Reclined Spinal Twist

6. To-love-list

To-do-lists kennen we allemaal, maar kennen we de to-love-lists al? Een stuk doeltreffender en véél leuker om te maken! Maak eens een lijstje met de volgende punten, plak het op de koelkast of bewaar het onder je kussen. Een goede houvast en mooie herinnering aan je mooie jij.

* 7 redenen waarom je van jezelf houdt

* 7 goede eigenschappen die jij hebt

* 7 doelen die je bereikt hebt

* 3 moeilijke situaties die je overwonnen hebt

* 5 personen die je geholpen hebben * 5 personen die jij geholpen hebt

* 50 dingen waarvoor je dankbaar bent

Zie je nu hoe gezegend je bent?

7. Universele liefde

Als we de oude wijzen mogen geloven is liefde voor iedereen gelijk. Dat wil zeggen: "houden van" kent geen onderscheid. Bij wijze van spreken hou je net zo veel van jezelf, als van je buurman, je hond, je geliefde en de kassière van de Ap. Wanneer je begrijpt en voelt wat eigenliefde is, zul je dit kunnen overbrengen op de rest van de wereld - en dat is de grenzeloze essentie van liefde. Ik snap dat het wat ver gaat om nu spontaan de daklozenkrant-verkoper van de hoek je onvoorwaardelijke liefde te verklaren, maar je kunt bijvoorbeeld wel beginnen met een groepje vrienden, huisgenoten of familieleden. Spread the word: liefde geven, is liefde ontvangen. Spreek bijvoorbeeld eens hardop uit waarvoor je dankbaar bent m.b.t. jezelf. Je karakter, je uiterlijk, je doelen, je kracht, en wens dit toe aan alle anderen waarmee je samen bent. Aan je straat, aan je stad, aan je land, aan de wereld en aan de planeet. Liefde geven, is liefde ontvangen: let's go universal.

We kunnen niet van een ander houden, als we niet van onszelf houden. Helaas hebben we vaak een ander nodig om ons beter te voelen, terwijl dat eigenlijk de grootste leugen is die we onszelf voor kunnen houden. Hoe luidde de slogan ook alweer? "Verbeter de wereld, begin bij jezelf." Hetzelfde geldt voor liefde: niemand kan meer of beter van jou houden dan jijzelf. Start loving you, het is tijd.

#Yanantin #eigenliefde #selflove #geluk #liefde #blog #mindfulness #inspiratie #spiritualiteit #tips #meditatie #aum #spiegel #tolovelist #persoonlijk #selfhelp #overgave #oefening #angst #leermoment #bewust #positief #affirmatie #yoga #groei #universeel #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES:

WHERE AM I NOW...

  • Gray Instagram Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Twitter Icon
  • Gray Pinterest Icon