Open deur

Weer zo'n leuk trucje van het Universum: alles wordt alleen maar beter. Altijd. Geloof je me niet? Probeer het zelf maar uit.

Weet je nog die ene keer dat er iets niet lukte? Of niet door ging? Of die ene keer dat je werd afgewezen op een sollicitatie? Die ene keer dat die leuke date afkapte? Ja, al die keren dat je dacht dat het einde van de wereld nabij was. Dat er nóóóóóit eens iets een keer goed ging. Dat het leven zo moeilijk en lastig en vervelend was.... En je de handdoek in de ring gooide? Herken je die momenten? Haal ze je even goed voor de geest.

En wat gebeurde er vlak daarna? Toen kwam je droombaan, de liefde van je leven en de mooiste kans ooit. Waar of niet? Oké, misschien niet alles tegelijk, maar als ik zeg dat je er op vooruit bent gegaan kun je me vast geen ongelijk geven. Ik wil geen gelijk hebben, dat is een van de vrijheden die ik onlangs ontdek heb, maar ik wil wel dat je je bewust bent van het volgende trucje, het is namelijk geen toeval dat er pas deuren open gaan als andere sluiten.

Het Universum werkt zo: er kunnen geen twee deuren tegelijkertijd open staan - dat zou tocht veroorzaken. Aan de andere kant kunnen er ook geen twee deuren tegelijkertijd gesloten zijn - de kosmos is altijd in beweging. Dit betekent dat zodra er een deur sluit, er een andere deur opengaat (ken je het gezegde nog uit de oude doos? Oma wist best waar ze het over had). Je kunt niet met het ene been in een oude baan staan, en tegelijkertijd verwachten dat je zo maar je droombaan in de schoot geworpen krijgt.

De sleutel tot succes is in dit geval Volledige Overgave. Met hoofdletters. Dit houdt in: niet langer bang zijn voor verandering; vertrouwen dat het goed komt; en geloven in iets beters. Pas als je je volledig overgeeft zal het Universum jou geven wat je toebehoort. Ja, maar? Jouw keuze, als je tot die tijd vast wilt blijven houden aan het oude, vertrouwde en veilige haventje-waar-je-niet-helemaal-happy-mee-bent-maar-toch-semi-OK-zit, dan kan dat. Ja, maar? In dat geval geen vooruitgang. Ja, maar? Iedere maar is een teken van angst, verzet en wantrouwen. Ja, maar? Zijn we dan echt liever ontevreden uit angst tevreden te zijn? Nee.

Volledige Overgave. Het kleinste beetje angst, twijfel of pessimisme is als een oude deur die op een kier blijft staan - en dat mag niet van het Universum.

Dus, wat gaan we doen? Doelen stellen, diep ademhalen en Volledig Overgeven. Want we behoren allemaal iets beters toe. De deur van Angst dicht, en die van het Diepe vol open.

#deur #Universum #overgave #loslaten #mindfulness #Yanantin #spiritualiteit #inspiratie #quotes #selflove #liefde #hierennu #leven #evenwicht #tips #reizen #persoonlijk #accepteren #groei #bewust #geluk #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES:

WHERE AM I NOW...

  • Gray Instagram Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Twitter Icon
  • Gray Pinterest Icon