Daar heb ik toch geen tijd voor! - 7 snelle tips voor een bewuster leven

Misschien scheelt het dat ik in het traagste continent ter wereld woon - echt. Als Hollandse in Latijns Amerika is het soms een hel afspraken te maken, of beter gezegd, afspraken na te komen. Hadden mijn vriendinnen thuis een kwartiertje extra nodig om een koffieaspraak na te komen, hier doen ze er rustig een uurtje bij. Je zou zeggen dat je daaraan went en uiteindelijk zelf ook een uurtje later komt, maar nee. Ik ben nog steeds vijf minuten te vroeg op elke afspraak. Wat ik wel heb geleerd is hoe ik dat uurtje wachten nuttig kan besteden. Mediterend, ontspannend of niksend. Heerlijk, kwam iedereen maar altijd een uur te laat.

Vaak hoor ik uit verschillende hoeken dat mensen geen tijd hebben voor een bewuste levenswijze (ik insinueer niets, maar met hoeken bedoel ik eigenlijk Nederland). En dat kan, natuurlijk. Ieder zijn ding en zijn prioriteit. Want persoonlijk denk ik dat vooral de prioriteit ergens anders ligt als het gaat om mindfullness. Zeker met deze super-handige en super-snelle super-tips voor een super-bewust leven kan tijd geen excuus meer zijn!

1. Zeg drie keer "dankjewel" voordat je uit bed stapt

Waarvoor? Nou, voor het feit dat je leeft. Dat je een nieuwe dag (= nieuwe kans) krijgt. Dat de liefde van je leven naast je ligt. Of je hond. Dat je straks een lekker ontbijtje kunt maken. Dat je lekker hebt geslapen. Dat je een fijne droom hebt gehad. Dat de zon schijnt. Of dat het regent en je de planten geen water hoeft te geven. Of gewoon omdat het kan. Reden genoeg om dankbaar te zijn. Kies er drie uit per dag en begin je dag met een vreugdedansje.

2. Zegen je theetje of koffie met een mooie intentie voor de dag

Een wetenschapper ontdekte ooit dat gezegend water een andere samenstelling heeft dan 'gewoon' water. Even een klein berichtje je koffie influisteren dus! Meteen een goed moment om het Universum jouw intentie-van-de-dag af te dwingen. Wat wil je vandaag? Geduld, harmonie, vriendschap, liefde, geluk, you name it.

3. Say "cheese"

Kijk eens goed naar jezelf na het tandenpoetsen en zeg hardop in de spiegel: "ik hou van je". Even lachen en klaar voor de dag.

4. Iedere sleutel in het slot opent mogelijkheden

Há, dat betekent niet langer klakkeloos de deur open en dicht doen! Vanaf vandaag gaan alle deuren open naar onbeperkte mogelijkheden! The sky is the limit, ontdek de kracht van visualiseren.

5. Rek je uit

Het is te simpel voor woorden, maar je zo nu en dan uitrekken is goed voor lichaam en geest. Het helpt je ontspannen als je de hele dag dubbelgevouwen in je bureaustoel zit, en bovendien helpt het je ook letterlijk jezelf groot te maken. Denk groot, wees groot. Je bent sterk en goed en mooi en groot en daarmee uit. Je bent er, yes!

6. Maak iemand een mooi compliment

Wederom eentje voor lichaam en geest: het voelt bijzonder goed om random complimentjes te maken - en niets terug te verwachten. Bovendien doet je lichaam iets scheikundigs waardoor je "happy"-stoffen aanmaakt, win-win!

7. Benoem vijf mooie dingen van de dag voordat je gaat slapen Dankbaar afsluiten en jezelf herinneren aan de mooie dingen die de dag je gebracht heeft - van een target op je werk tot het fijne complimentje dat je gemaakt hebt - zullen je nachtrust veel goeds doen! Het helpt je om niet te vervallen in piekeren, maar zorgeloos in slaap te vallen, met een grote glimlach op je gezicht.

#inspiratie #tips #bewust #liefde #geluk #persoonlijk #groei #mediteren #meditatie #blog #accepteren #Yanantin #aum #orde #Universum #MoederAarde #hierennu #Ecuador #reizen #mindfulness #spiritualiteit #selflove #chakras #angst #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES:

WHERE AM I NOW...

  • Gray Instagram Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Twitter Icon
  • Gray Pinterest Icon