Geloof niet alles wat je denkt.

"If it scares you, it might be a good thing to try".

Je wordt er mee doodgegooid tegenwoordig: de zogenaamd inspirerende quotes op Facebook, Instagram en andere gezelligheidsfora. Erg spiritueel, tot je de hele dag blijft piekeren en uiteindelijk moet concluderen dat ze écht waar zijn. Verrek..!

Het zette me aan het denken... Waarom is angst zo'n bepalende factor in ons leven? Want eerlijk is eerlijk, het is vaak uit angst dat we reageren, handelen en leven. En tegelijkertijd is het iets wat we ten alle tijde willen vermijden. Vroeger als klein meisje was ik nog bang voor spoken in de kast en monsters onder het bed. Die tijd heb ik achter me gelaten, dacht ik. Maar nu ik er over na denk, word ik me steeds meer bewust van het feit dat ik nog steeds onder mijn bed kijk als ik een nachtje alleen slaap. Oké. Don't get me wrong: ik denk niet dat ik ineens een vleesetend monster onder mijn matrasje zie chillen, maar er zijn wel altijd veel beren op de weg te vinden - waardoor ik rechtsomkeert maak.

Wat mij dus zo bezig hield is wáárom die angst precies weet wat we moeten doen, maar wij daar niet door heen kunnen prikken? Als we iets eng vinden, doen we het dus liever niet... Hoe vaak gebeurt het niet dat je liever je mond houdt dan je openstelt? Hoe vaak gebeurt het niet dat je iets laat uit angst te falen? Hoe vaak gebeurt het niet dat je in die verrekte comfortzone blijft zitten en alle mooie dingen aan je neus voorbij laat gaan? Hoe vaak gebeurt het niet - nu je er dus toch over nadenkt - dat je je laat tegenhouden door angst? Hoe denk je verder te komen als je jezelf steeds beperkt?

Tijd voor onderzoek. Wát is het dat ons tegenhoudt? Wat voel je wanneer je iets nieuws gaat doen? Of wanneer je iets laat? Is het angst? Wat is angst nu eigenlijk? Hoe overkomen we die angst dan? Daar gaan we weer: bewustwording. Het is nog steeds een monster onder het bed wat gevoed wordt door aandacht. Het is een verzinsel, een hersenspinsel. Angst is een creatie van het brein, die als je niet oppast, met je op de loop gaat. Brainwash, zelf veroorzaakt. Maar eigenlijk bestaat het niet.

Bewust nu? Voor de zekerheid nog een paar van die Insta-toppers:

1. "If you want to go somewhere you have never been before, you have to do something you have never done before"

2. "Everything you want is on the other side of fear"

3. "Don't let fear of what could happen make nothing happen"

4. "We do not fear the unknown, we fear what we think we know about the unkown"

5. "Fear is nothing more than an obstacle that stands in the way of progress. In overcoming our fears we can become stronger and wiser within ourselves"

Dus, knikkende knietjes? Relativeren, stop je hoofd onder het bed en zie zelf dat er geen monsters zijn - als klein meisje durfde je dat ook. Luister naar je hart en voer je plannen uit. Uit je comfortzone, doe eens iets nieuws. Spring in het diepe. Misschien is het inderdaad spannend, maar laat je niet afschrikken. "Angst is tijdelijk, spijt duurt altijd."

Het is dit of beter, aan jou de keuze waar je voor wilt gaan.

Oké, nog eentje dan: "Fear kills more dreams than failure ever did".

#inspiratie #Yanantin #blog #bewust #quotes #mindfulness #groei #geluk #selflove #spiritualiteit #persoonlijk #mediteren #hierennu #leven #liefde #Universum #accepteren #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES:

WHERE AM I NOW...

  • Gray Instagram Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Twitter Icon
  • Gray Pinterest Icon