Op een rijtje - 7 stappen voor een chakra-meditatie

Zoals beloofd: de chakrameditatie. Persoonlijk vind ik het één van de meest toegankelijke meditaties en dus een goeie voor de beginner. Denk er echter niet te licht over: des te meer je je toewijdt aan de meditatie, des te groter zal het effect zijn. De moeite waard dus om er echt even lekker voor te gaan zitten.

* Zeg drie keer "OM" als je uitademt, en houd de M vast zo lang je kunt. Dit helpt de lucht te zuiveren en zal je focus versterken.

* Ogen dicht en ontspannen maar. Even een paar keer diep in en uit ademen en laat alle zorgen langzaam van je afvallen. Ontspan je schouders, recht je rug, wiebel even met je tenen: het wordt een full-body-experience.

* Een rood licht manifesteert zich vredig rond de bekken, in de anus, vagina of penis. Het spreidt zich langzaam uit naar de benen, de knieën en de tenen. Het verbindt je met Moeder Aarde en maakt dat je je veilig voelt waar je bent. Leef in het hier en nu. Laat het verleden los en vergeet de toekomst.

* Zeg zachtjes tegen jezelf: "ik ben zeker en veilig". En herhaal dit totdat je je zeker en veilig voelt.

* Een stapje naar boven kleurt het licht langzaamaan oranje, en manifesteert zich in de baarmoeder en onderbuik. Dit oranje licht helpt je zeker te voelen over je lichaam en je seksualiteit. Alle schuld verdwijnt uit je lichaam, je hoeft je niet schuldig te voelen. Schuld bestaat niet. Jij bent leven, creativiteit. Jij creëert leven. * Zeg zachtjes tegen jezelf: "ik hou van mezelf, ik respecteer mezelf en ik respecteer het leven". Voel de liefde in je onderbuik!

* Van oranje wordt het licht langzaamaan geel en trekt door naar de buik, de navel en alle dingetjes binnenin. We stellen onze darmen gerust met kracht. We verwerken het leven zoals het komt. We voelen geen schaamte, alle schaamte stroomt langzaam weg uit ons lichaam en vult zich op met kracht. Kracht om ons leven te leiden zoals wij dat willen. Je hoeft niks tegen je zin te doen. Het is jouw leven en jij hebt de volle verantwoordelijkheid. * Zeg zachtjes tegen jezelf: "ik heb de volle verantwoording mijn eigen wereld te creëren". Voel je zeker, krachtig en verantwoordelijk.

* Het volgende stapje is het hart, en het lichtje kleurt langzaam groen. Deze groene licht staat garant voor liefde, en met de straling van dit licht voelen we dan ook ons hele lichaam opgloeien van pure liefde. We verbinden ons met onze emoties en alle gevoelens de we hebben. We bevrijden ons hart van pijn en verdriet, en wanneer we dit loslaten, vullen we ons hart met pure liefde en onvoorwaardelijkheid. Iedere adem is liefde, recht op leven, geluk. Gun het jezelf. Je bent het waard. * Zeg zachtjes tegen jezelf: "Ik ben liefde en onvoorwaardelijke acceptatie", en voel die groene stroom liefde door je aderen razen!

* Met een opgeladen hart gaan we verder naar de keel, waar een helderblauwe gloed zich manifesteert in onze stem. Deze gloed zal ons helpen onze communicatie te zuiveren. Onze communicatie is vrij van leugens. We zijn altijd eerlijk, zowel naar buiten als naar onszelf. Eerlijkheid is het enige waarmee we praten en het enige waarmee we luisteren. * Zeg zachtjes tegen jezelf: "Ik spreek met waarheid en innerlijke vrijheid".

* Weer een stapje omhoog bevinden we ons in het derde oog. Ons centrum van spiritualiteit en bewustzijn wordt omringd met een donkerblauw licht. Dit licht wekt onze intuïtie en leert ons dat we één zijn, met elkaar, met het Universum. * Zeg zachtjes tegen jezelf: "Ik zie de waarheid met zekerheid". Voel hoe het derde oog zich opent.

* Net boven het hoofd zit het laatste puntje, waar een paars licht ons verbindt met het Universum. Paars is de kleur van zelf-heling, van het 'goddelijke', het oneindige en eeuwige. Met dit licht laten we los van het aardse en materiële, en verbinden we ons met het spirituele. Hier en nu, niks meer niks minder. * Zeg zachtjes tegen jezelf: "ik ben één met dit moment". en straal van binnenuit.

* Kom langzaam terug naar de aarde, het hier en nu. Zet je handen op de grond, wiebel je tenen, voel het bloed door je aderen stromen. Nog één keer goed in en uit ademen en langzaam de ogen openen.

*Namasté.

#chakras #mediteren #Yanantin #Universum #spiritualiteit #reizen #bewust #blog #meditatie #leermoment #liefde #selfhelp #orde #accepteren #leven #hierennu #aum #persoonlijk #mindfulness #groei #geluk #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES:

WHERE AM I NOW...

  • Gray Instagram Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Twitter Icon
  • Gray Pinterest Icon