Ongekend geluk

Daar stonden we dan, met zijn allen. Guayaquil Airport. Jullie klaar voor de vlucht, ik voor de bus. Niemand had ooit gedacht dat twee weken zo onvergetelijk mooi zouden zijn. En zo snel voorbij zouden vliegen. Het was écht een once-in-a-lifetime-dingetje. Met zijn dertienen op vakantie in Ecuador. Twee weken rondreizen, lachen en genieten. Groeien, leren en openstellen. Zelfoverwinning, angsten trotseren en accepteren. Mountainbiken, ziplinen en aardbevingen. Inheemse communities, backpacks en wieltjeskoffers. Jungletochten, spinnen en vooral veel plantjes. Salsadansen, Justin Bieber en de Boombox. Warmwaterbronnen, strandlakens en dutjes in de bus. Regenbuien, hoosbuien en de woordenvloed van Jenny. Spontane tranen, met tuiten of van geluk.

Het was even spannend: na een lange tijd weer allemaal samen. En dan meteen twee weken in een land ver weg, als dat maar goed gaat! Gelukkig was de organisatie geweldig en zat het programma bomvol fantastische activiteiten. Waarom was ik dan zo nerveus? Ja, na een aantal maanden weer terug in de groep... Dat was eng, want misschien wilde er wel niemand naast me in de bus zitten. Of met me op de foto. Of op de kamer slapen. Mijn inventieve brein nam het even over van een kind van zes (angst, paniek, "IK WIL NIET") maar gelukkig herpakte ik me. Kom op, openstellen. Dat heb je toch geleerd?

Angst doet iets raars met je - een soort brainfreeze op je algehele welgesteldheid. Even is reëel nadenken niet meer mogelijk en is alles stom, eng en onmogelijk. Grote monsters in de kast, beren op de weg en spoken voor het raam. Maar er zit maar één ding op: in de kast kijken, het gordijn open doen en de beren voor het blok zetten. En dan zie je, die angst was hartstikke onnodig. Mijn leermomentje tijdens de reis: openstellen. Uit die schulp, de wereld in. Armen open, omhelzen maar. Want op het vliegveld waren het tranen van geluk die over dertien paar wangetjes stroomden. En dat was misschien nog wel het mooiste van alles: het samenzijn en weten; dit zit goed.

Ongekend blij met jullie.

#afscheid #reizen #vriendinnen #Ecuador #geluk #liefde #Pachamama #Universum #hierennu #Yanantin #mindfulness #bewust #groei #spiritualiteit #blog #aum #mediteren #accepteren #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES:

WHERE AM I NOW...

  • Gray Instagram Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Twitter Icon
  • Gray Pinterest Icon