Van hoofd naar hart


De maan is vandaag niet zo maar een maan, het is een supermaan. Astrologisch gezien stappen we een nieuw jaar in, een nieuw tijdperk, een nieuw begin. De planeten maken plaats voor het tijdperk van de steenbok en dat betekent dat het tijd is om het roer om te gooien. Ik weet niet of ik de enige ben die er last van heeft, maar de steenbok en de supermaan hebben me goed te pakken.

De grote omslag van deze dagen heeft te maken met de overstap van hoofd naar hart. De afgelopen maanden heeft het Universum ons zitten sarren met hersenspinsels, overpeinzingen en waanideëen. Zo'n hoofdtijdperk is goed om rationeel naar het leven te kijken en dat beïnvloedt dan ook de keuzes die we de afgelopen tijd gemaakt hebben. Vanaf vandaag is het echter tijd om keuzes met het hart te maken, en dat vergt wat inspanning. Kleine noot vooraf: een goede of slechte keuze bestaat niet. Het leven is een groot leerproces, en vroeg of laat valt alles op zijn plek. Heb je de afgelopen maanden dingen gedaan die je niet zo leuk vond? Dan was het vast een leerzame tijd.

Persoonlijk heb ik soms (best wel vaak altijd, zeg maar) moeite met keuzes maken. Dat is niet zo'n sterke eigenschap, maar gelukkig is er altijd mijn rationele superbrein die me uit de brand helpt. Helaas heb je daar in een emotioneel tijdperk niet zo veel aan, en dat wil nog wel eens interne struggles opleveren. Om me daar dan weer mee uit de brand te helpen vinden mijn brein, hart en ik veel rust in meditatie. Misschien een goeie om een dezer dagen eens te proberen? Het is vrij simpel.

Zoek een comfy plekje op de bank of in je bed. Je hoeft niet in een hoekje op de grond te gaan zitten - tenzij je dat fijn vindt. Sluit je ogen en adem rustig in en uit. Probeer zo diep en langzaam mogelijk te ademen, dat helpt je om je hartslag te doen afnemen, en dus om te ontspannen. Focus alleen op je ademhaling, verwacht geen visioenen, openbaringen of andere hemelse ervaringen. First things first: orde in je hoofd. Iedere keer als er een gedachte binnen komt banjeren zeg je deze rustig gedag. Plaats hem in een hokje en zeg dat je nu even niets aan deze gedachte hebt. Beeld je in dat de gedachte langzaamaan verdwijnt en dat je het plekje dat overblijft opvult met liefde. Zo, kan die lekker niet meer terug komen. Dit doe je en tijdje, totdat je er klaar mee bent. Dat kunnen tien minuten zijn of een uur. It's up to you!

Dat, en niets meer of minder, is dus mediteren. Even aan niks denken, ontspannen en alles op een rijtje zetten. Geen kaarsen, wierook of ingewikkelde posities. Gewoon even helemaal niks.

AUM.

#mindfulness #mediteren #maan #supermaan #astrologie #orde #selfhelp #aum #blog #bewust #nederlands

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
CATEGORIES:

WHERE AM I NOW...

  • Gray Instagram Icon
  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Twitter Icon
  • Gray Pinterest Icon